9,6 gebaseerd op 433 klant beoordelingen

Informatie over led verlichting

 

LED verlichting informatie

 

Outledtl.nl is dé internetwinkel voor uw LED Lampen en LED Verlichting van hoge kwaliteit tegen de beste prijs. Alle informatie over LED verlichting kunt u hier vinden. De productinformatie over LED verlichting kan soms vrij technisch zijn met onbekende begrippen. Daarom hebben wij hier zoveel mogelijk handige informatie verzameld die u kan helpen om een keuze te maken voor de juiste LED verlichting.

 

 

Waar staat LED voor?

 

LED : staat voor Light Emitting Diode. In het Nederlands betekende dit een lichtuitstralende diode. In de volksmond staat LED synoniem voor energiezuinige verlichting dat goed is voor het milieu. LED kan op veel verschillende manieren toegepast worden en is daarom toepasbaar voor een groot scala aan verlichtingsproblemen. LED kan gebruikt worden voor het functioneel verlichten van bedrijven, vve, scholen en de agrarische sector.

 

 

Hoe zit het met lichtstroom en lumen?

 

De lichtstroom is de hoeveelheid energie die een lichtbron in alle richtingen uitzendt. Dit wordt uitgedrukt in lumen. Op deze manier kunt u dus LED lampen met elkaar vergelijken op basis van hoeveel licht ze geven. Met name de hoeveelheid lumen per Watt die een lamp geeft zijn van belang bij het vergelijken van LED lampen onderling. Dit geeft immers ook aan hoe zuinig de lampen ten opzichte van elkaar zijn.

 

 

Wat wordt bedoeld met LED armatuur?

 

Armatuur is de omhulsing van een LED lamp. Een armatuur bevat de fitting en een lichtbron. Er zijn armaturen waar bijvoorbeeld een LED TL buis in geplaatst kan worden. Bij inbouw LED spots zijn er inbouwarmaturen die je in het plafond kunt plaatsen. In de inbouwarmatuur kan een (verwisselbare) LED spot geplaatst worden.

 

 

Hoe kies ik de juiste LED kleurtemperatuur?

 

LED verlichting is tegenwoordig net warm en sfeervol als traditionele verlichting. Ben je op zoek naar een warme kleur LED verlichting? Let dan op de kleurtemperatuur van de LED spot. De verschillen in kleurtemperatuur worden uitgedrukt in Kelvin (K). Hoe lager de waarde is, hoe warmer de kleur van de LED verlichting. 1900K is bijvoorbeeld warm kaarslicht, en LED verlichting met 7000K is helder en koel licht.

 

 

Wat is een IP-normering?

 

Voor alle verlichting in het algemeen, en specifiek voor buitenverlichting en badkamerverlichting, is het van belang dat het armatuur in bepaalde mate water- en stofdicht is. De IP-normering (International Protection normering) geeft de beschermingsgraad van armatuur aan. De IP-normering bestaat uit de letters IP, gevolgd door 2 cijfers. Het eerste cijfer geeft het niveau tegen stoffen aan, het tweede cijfer staat voor de waterdichtheid. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger de beschermingsgraad.

 

Eerste cijfer, bescherming tegen voorwerpen en stof:

 

IP0 : geen bescherming

IP1 : bescherming tegen voorwerpen met een diameter groter dan 50mm

IP2 : bescherming tegen voorwerpen met een diameter groter dan 12mm

IP3 : bescherming tegen voorwerpen met een diameter groter dan 2,5mm

IP4 : bescherming tegen voorwerpen met een diameter groter dan 1mm

IP5 : bescherming tegen stof

IP6 : stofdicht

 

Tweede cijfer, bescherming tegen vloeistoffen:

 

IPx0 : geen bescherming

IPx1 : bescherming tegen druppelend water

IPx2 : bescherming tegen druppelend water bij een schuine stand van 15 graden

IPx3 : bescherming tegen sproeiend water

IPx4 : bescherming tegen opspattend water

IPx5 : bescherming tegen de waterstralen

IPx6 : bescherming tegen stortbuien

IPx7 : bescherming tegen onderdompeling gedurende een bepaalde duur

IPx8 : bescherming tegen verblijf onder water

 

 

Wat is CRI index?

CRI staat voor Color Rendering Index (Kleurweergave index) en is een maat voor de kwalitatieve kleurweergave wanneer een object belicht wordt met een lamp. Ofwel hoe werkelijk zijn de kleuren van een belicht object wanneer het vergeleken wordt in een situatie wanneer het object belicht wordt met een natuurlijke lichtbron zoals de zon. Bij waarnemingen door het menselijk oog is ook het kleuren zien van belang bij bepaling van de CRI waarde van een lichtbron. Bij kleuren zien wordt gekeken naar de mogelijkheid om bepaalde kleuren van elkaar te kunnen onderscheiden.

 

Welke LED fitting heb ik nodig?

Er zijn een aantal verschillende fittingen te onderscheiden binnen de categorie LED verlichting. Zo kennen we de volgende LED lamp fittingen: E14, E27, GU10, GU9, GU5.3 en GU4.

De letter E is een aanduiding voor een schroeffitting. De bijbehorende cijfers (14 en 27) geven de breedte van de 'schroef' in millimeters weer.

 

De combinatie GU is een aanduiding voor een steekfitting. De bijbehorende cijfers (10, 9, 5.3 en 4) geven de ruimte in mm tussen de twee pinnen van de steekfitting weer.

 

Wat is slimme LED verlichting? 
 
De apparaten in ons huis worden steeds slimmer, zo ook onze verlichting. Slimme LED verlichting is verlichting die je vanaf je smartphone kunt bedienen en kunt integreren in je smarthome. Naast de slimme bediening via je smartphone kun je slimme LED lampen ook laten samenwerken met smarthome toepassingen, zoals Google home. Een goed voorbeeld van slimme verlichting is mi-light. Met slimme LED verlichting ben je klaar voor de toekomst en geniet je van dezelfde voordelen als bij andere LED verlichting. 
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »