9,6 gebaseerd op 433 klant beoordelingen

Verbeter het energielabel voor je kantoor

Per 1 januari 2023 moet elk kantoor groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Dit betekent een Energie-Index van 1,3 of beter. Voldoet het pand dan niet aan de eisen, dan mag u het per 1 januari 2023 niet meer als kantoor gebruiken. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit.’ (Bron: RVO.nl)
 

Vanwege dit besluit is het de komende jaren zeer belangrijk om aan de slag te gaan met het verduurzamen van je kantoor om het energielabel te verbeteren. Het energielabel van een pand geeft aan of het veel of weinig energie verbruikt. Het A-label is hierbij het zuinigst. De minst zuinige panden krijgen een G-label. Niet alleen woningen en bedrijfspanden maar ook huishoudelijke apparaten zoals wasmachines, koelkasten en verlichting hebben een energielabel.

 

Heb je al eens nagedacht hoe je jouw bedrijfspand energiezuiniger kunt maken?


Er zijn veel verschillende manieren om het energielabel van een kantoor te verbeteren. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, energiebesparende ramen, goed isolerende deuren, gevelisolatie en het gebruik van de soort CV-ketel. Dit zijn allemaal geen goedkope investeringen. Een goedkopere manier om je kantoor duurzamer te maken is door de verlichting te vervangen door LED verlichting!

 

Waarom LED verlichting?

 

De verkoop van gloeilampen is al sinds 2012 verboden en sinds vorig jaar heeft de Europese Unie ook besloten dat halogeenlampen niet voldoen aan de energiezuinige eisen. LED verlichting is daarom de beste keus voor een energiezuinig kantoor. LED verlichting is veel efficiënter en zuiniger dan traditionele verlichting. Dat is niet alleen goed voor het milieu, het energielabel van het kantoor maar ook voor de energierekening. Vervanging van alle verlichting door LED lampen geeft een directe besparing van 75% op de energierekening.
 

Wat is het energielabel van LED verlichting?


Goede kwaliteit LED verlichting heeft de energielabels A, A+ en AA+. De LED spots op onze webshop hebben bijvoorbeeld het Energielabel A+ en zijn zeer geschikt om te gebruiken voor het verduurzamen van een kantoor of woning.

Bekijk hier ons assortiment energiezuinige LED spots

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »