• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      R.J.Bosma - Zaterdag 29 Februari 2022

      De voor- en nadelen van slimme inbouwspots

      De meeste inbouwspots en andere verlichting worden bediend met een schakelaar aan de muur. Bij slimme inbouwspots is dit niet het geval. Slimme verlichting is namelijk verbonden met wifi, waardoor je deze met verschillende apparaten kunt besturen. Dit werkt vaak via een paneel in de muur of via een app op je telefoon. Hierdoor kun je dus overal waar je maar wilt de verlichting besturen. Wil jij ook slimme inbouwspots installeren? Dan lees je hier de voor- en nadelen.

       

      Overal verlichting besturen

      Bij slimme led inbouwspots zit je niet meer vast aan één schakelaar aan de muur. Je kunt de verlichting namelijk via verschillende apparaten besturen. Dit betekent ook dat je vanuit verschillende plekken in huis de verlichting aan en uit kunt zetten. Zit je bijvoorbeeld lekker op de bank, maar begint het erg donker te worden? Dan kun je eenvoudig vanaf je telefoon de inbouwspots aanzetten. Het is niet meer nodig om op te staan. Of ben je vergeten om op de slaapkamer het licht uit te doen? Dan kun je deze uitzetten vanuit de woonkamer.

       

      Verschillende apparaten

      Slimme verlichting kan bediend worden door verschillende soorten apparaten. Je hebt hiervoor bijvoorbeeld een afstandsbediening of je kunt het doen via een app op je telefoon. Heb je deze even niet bij de hand? Dan is er ook gewoon een paneel op de muur waar je alle slimme verlichting mee kunt besturen.

       

      Tijdschema’s instellen

      Slimme verlichting kun je niet alleen via je telefoon in- en uitschakelen, maar je kunt ook handige tijdschema’s instellen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de lampen op een bepaald tijdstip aanspringen of juist uitgaan. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld ’s nachts de lampen vaak vergeet uit te doen. Sta je iedere ochtend rond dezelfde tijd op? Stel dan in dat de lampen automatisch aangaan rond dat tijdstip.

       

      Verschillende lichtkleuren

      Slimme verlichting hebben meestal verschillende kleuren. Je kunt hiermee dus alle kleuren maken die je maar wilt. Je kunt dus bijvoorbeeld kiezen om de Hue spotjes een keer een totaal andere kleur te geven voor een feest. Ook kun je sfeer subtiel veranderen, door bijvoorbeeld te kiezen voor een warmere witte kleur licht.

       

      Een nadeel: afhankelijk van je telefoon

      Het grote voordeel van slimme verlichting is dat je deze overal kunt besturen vanaf je telefoon of met een afstandsbediening. Wanneer jij je telefoon vaak gebruikt, is dit waarschijnlijk geen probleem. Wanneer jij je telefoon echter niet overal in huis mee naar toeneemt, heb je eigenlijk weinig aan slimme verlichting. Je moet dan toch eerst naar een andere locatie in huis lopen om je telefoon te vinden. Je kunt dan eigenlijk net zo makkelijk gebruik maken van de lichtschakelaar.  Wanneer je slimme verlichting installeert wil je jouw telefoon dus dicht bij je houden, zodat je deze altijd kunt gebruiken.

       

       

      Alles over led verlichting

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »