• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   R.J.Bosma - Maandag 31 September 2022

   Hierom moet je overstappen op led tl verlichting!

   Is overstappen op led TL verlichting dé ideale oplossing voor jou, maar ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Dat is natuurlijk logisch. Overstappen is iets dat je goed moet kunnen overwegen. In dit artikel kun je lezen waarom het handig is om over te stappen op led TL verlichting.

   TL verlichting

   Wanneer we het hebben over TL verlichting, dan weet je vast over wat voor soort licht dit gaat. TL verlichting wordt ook wel fluorescentieverlichting genoemd, waarbij TL staat voor 'tube luminescent'. TL verlichting is eigenlijk een lichtgevende buis. De buis geeft helder wit licht af doordat er een straling wordt opgewekt door middel van kwik. TL verlichting heeft al te maken gehad met verschillende ontwikkelingen, waarbij ook de groene tl verlichting is geïntroduceerd, maar de afgelopen jaren heeft een andere verlichtingstechniek de tl verlichting ingehaald, namelijk de led verlichting. De led verlichting is een duurzame en milieubewuste oplossing.

   Led TL verlichting

   Led verlichting is met de jaren steeds meer een populaire oplossing geworden. Maar hoe werkt de led TL verlichting? Led TL verlichting wordt niet opgewekt door middel van kwik, maar door een elektrisch component. Dit betekent dat led verlichting vrij is van giftige stoffen. Led TL verlichting is een duurzame oplossing, omdat de levensduur erg hoog is. De led TL verlichting gaat veel langer mee dan bij gewone tl verlichting. Ook verbruikt led TL verlichting veel minder energie en hierdoor bespaar je uiteindelijk veel meer geld wanneer je eenmaal de overstap hebt gemaakt. Led verlichting bespaart 50 procent minder energie en dit zul je zeker gaan merken als het gaat om de kosten.

   De voordelen van Led TL verlichting

   De buizen van gewone TL verlichting zijn gemaakt van glas. De led buizenvan led tl verlichting zijn gemaakt van aluminium en plastic. Hierdoor zijn deze buizen minder makkelijk te breken en gaan zij uiteindelijk ook langer mee dan gewone TL buizen. Nog een voordeel van tl led verlichting ten opzichte van gewone TL verlichting is dat het licht niet flikkert. Dit zorgt ervoor dat je ongestoord verder kunt gaan met je werk zonder dat het licht uit zal vallen of zal flikkeren. Daarbij is flikkerend licht minder goed voor je gezondheid. Hoofdpijn, pijn aan de ogen en vermoeidheid kunnen oorzaken zijn van flikkerend licht.

   Kost het moeite?

   Zoals je hebt kunnen lezen, heeft led tl verlichting vele voordelen ten opzichte van de conventionele TL verlichting. Maar hoe zit het met vervangen? Kost dit veel moeite? Het antwoord is nee. Je kunt led verlichting makkelijk vervangen doordat de Led TL lampen exact dezelfde fitting en lengte hebben. De oude TL armaturen kun je laten zitten en je hoeft enkel nieuwe led tl buizen erin te plaatsen. Hoe zit het dan met de kosten? De aanschafprijs van led TL verlichting ten opzichte van gewone TL verlichting is uiteraard duurder. Het is echter goed om te kijken naar de lange termijn. Op lange termijn is led TL verlichting vele malen goedkoper, door het lage verbruik van energie.

   Alles over led verlichting

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »