• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   R.J.Bosma - Zondag 29 Februari 2022

   Hoe installeer je een Led TL buis?

   Tegenwoordig worden Led TL buizen steeds vaker gebruiker dan traditionele TL buizen. De led variant is namelijk veel duurzamer, energiezuiniger en gaat langer mee. Steeds meer mensen willen hun oude TL buizen dus vervangen door nieuwe Led TL buizen. Het installeren van een led TL buis is niet heel ingewikkeld, maar je moet wel met een paar punten rekening houden, vooral wanneer je de led TL buis in de oude armatuur wilt plaatsen.

    

   Waarom Led buizen?

   Waarom zou je Led TL buizen installeren als je al traditionele TL buizen hebt? De Led verlichting is namelijk veel beter voor het milieu en ook veel energiezuiniger. In oude TL buizen zit namelijk nog kwik, dat niet in ledverlichting zit. Ook gaan Led TL buizen veel langer mee dan oude TL buizen. Uiteindelijk bespaar je dus veel energie en ook veel energiekosten.

    

   Led TL buis in Led armatuur

   Heb je nog helemaal geen TL verlichting en wil je Led TL buizen installeren? Dan kun je het beste meteen armatuur kopen die gemaakt is voor ledverlichting. Je hoeft dan geen aanpassingen te doen aan het armatuur. Je kunt het armatuur dan plaatsen en de led buis erin draaien. Op het armatuur kun je zien op welke manier de led buis erin past.

    

   Led TL buis in een bestaande armatuur

   Heb je al een oude TL buis die je wilt vervangen door een led buis? Dan kun je gebruik maken van hetzelfde armatuur, maar daar moeten wel enkele aanpassingen aan gedaan worden. Een TL buis heeft namelijk een starter die niet gebruikt kan worden bij een Led TL buis. Je hebt hierbij twee opties.

    

   De starter vervangen door een led starter

   De starter in een TL buis kan niet door een led TL buis gebruikt worden. Je kunt als eerste optie deze starter vervangen door een led starter. Je kunt de rest van het armatuur dan in de oude staat laten. De led starter wordt meestal geleverd bij de led buizen.

    

   De starter weghalen

   Je kunt er ook voor kiezen om de starter of ballast helemaal weg te halen. Deze is namelijk niet nodig voor de led buizen. Je kunt daarna de led buizen in het aangepaste armatuur plaatsen. Doordat je de starter weggehaald hebt, bespaar je ook nog eens energie.

    

   Oude of nieuwe armatuur gebruiken?

   Je kunt dus zowel nieuwe led tl armatuur kopen of oude TL armatuur ombouwen en gebruiken. Beide opties zijn prima. Wanneer je echter oude TL armatuur gebruikt, is het belangrijk om de juiste stappen te nemen om deze om te bouwen. Bij verschillende soorten TL verlichting kan het armatuur net iets anders werken. Bij nieuwe led armatuur hoef je eigenlijk niks aan te passen. Je sluit deze simpelweg aan en je kunt de led buizen erin draaien. Wanneer je de buizen zelf niet kunt installeren, kun je ook altijd een elektricien inschakelen. Deze kan zowel nieuwe armatuur plaatsen als oude armatuur ombouwen.

   Alles over led verlichting

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »