• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   R.J.Bosma - Zaterdag 31 Februari 2020

   Hoe vervang je TL Buizen door Led TL buizen?

    

   Bij het ombouwen van de bestaande TL armaturen vervalt altijd de CE certificering. Bij het wisselen van de TL starter met de Dummy starter blijft de CE certificering gehandhaafd.

   Ombouwen zonder gebruik van een Dummy starter

   De spanning wordt naar een zijde van het armatuur gebracht.Op de buis staat aan een zijde L N vermeld dit is de kant van de voeding, de andere zijde is een overbrugging. 

   Het VSA wordt dus niet meer gebruikt, verwijder ook eventuele condensatoren. 

   Let op met plaatsen van de led buis, verkeerd om plaatsen geeft volledige kortsluiting.U dient het armatuur ook te merken welke zijde de spanning staat om problemen met vervanging te voorkomen.

    

   Ombouwen met Dummy starter als Door verbinder zonder VSA en condensator

    

    

   Het VSA en eventuele condensatoren worden verwijderd. 

   In het VSA gaan 2 draden deze draden loskoppelen en met elkaar doorverbinden. U kunt nu wel een dummystarter plaatsen, deze dient als doorverbinder. Het voordeel hiervan is dat het niet uitmaakt hoe de led tl buis wordt geplaatst.

   Waarschuwing:

   Let op: plaatst u meer dan 10 buizen op 1 stroomgroep dan raden wij het sterk af om een led starter te wisselen, de hoeveelheid spanning welke door de led starters komt wordt dan teveel waardoor de levensduur zeer sterk achteruit gaat, zeker als u de buizen professioneel gebruikt. Bekijk ons ruim uitgebreid assortiment led tl armaturen hier. Wij kunnen u dan ook geen garantie meer geven als u de armatuur niet ombouwt. Instant Light kan niet aansprakelijk worden gesteld, direct noch indirect, voor enige schade of veroorzaakt door of gerelateerd aan het verkeerd gebruik van een led tl.

    

   Alles over led verlichting

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »