• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   R.J.Bosma - Maandag 31 Februari 2020

   Is jouw kantoor al klaar voor de nieuwe verplichting uit het Bouwbesluit

   De Nederlandse overheid doet er alles aan om ons land te laten verduurzamen. Een van de maatregelen die hier betrekking op heeft, is het invoeren van een minimale eis op het gebied van energielabels voor kantoren. Volgens de nieuwe richtlijn dient ieder kantoor per 1 januari 2023 minimaal over energielabel C te beschikken. Hier voldoe je aan wanneer je kantoor een Energie-Index van 1,3 of beter heeft. Voldoet je kantoorpand per deze datum niet aan de voorwaarden, dan mag het niet langer als kantoor gebruikt worden. De verplichting is vastgelegd in het zogenaamde Bouwbesluit. (Bron: RVO.nl)

   Je wil natuurlijk voldoen aan de verplichtingen uit dit besluit. En daarbij komt dat je niet op 31 december 2022 nog allerlei wijzigingen moet willen doorvoeren om te voldoen aan die voorwaarden. Het is dan ook verstandig om direct verbeteringen in je pand aan te brengen, te verduurzamen, om minimaal energielabel C te kunnen krijgen.

   Het energielabel geeft inzicht in hoeveel energie het pand verbruikt. Heb je een A-label, dan heb je het meest zuinige label behaald. Is je pand met een G-label 'beloond', dan is het tijd om aan de slag te gaan. Het G-label is het minst zuinige label. Het label zal je ook tegenkomen bij andere bedrijfspanden, woningen en huishoudelijke apparaten. Zelfs auto's krijgen tegenwoordig een energielabel.

   Aan welke energiebesparende maatregelen kan ik zoal denken?

   Wil je het energielabel van je pand verbeteren, dan zijn er verschillende maatregelen die je kunt doorvoeren. Denk aan het aanbrengen van isolatie in de vorm van gevelisolatie en isolerende deuren, maar ook aan een goede CV-ketel en zonnepanelen. Vergeet daarbij ook niet de kantoorverlichting. Door je TL verlichting te vervangen door LED TL buizen, ben je al een heel stuk goed op weg. En daarbij komt dat de investering in LED verlichting veel goedkoper is dan de andere maatregelen die we hier noemden!

   Waarom LED TL buizen?

   Al sinds 2012 is het niet meer toegestaan om de gewone gloeilamp te verkopen. Daarnaast is er onlangs door de EU vastgesteld dat ook de halogeenlamp niet voldoet aan de voorwaarden van energiezuinige verlichting. Wil je energiezuinige en duurzame verlichting op je kantoor, dan kies je voor LED TL armaturen. LED verlichting is niet alleen goed voor het milieu en het verbeteren van het energielabel van je kantoor, maar ook voor verlaging van de energiekosten. Kies je ervoor om alle verlichting te vervangen door LED TL armaturen, dan bespaar je maar liefst 75% op de energierekening.

   Welk energielabel hebben LED TL buizen?

   LED TL buizen van goede kwaliteit zijn voorzien van energielabels A, A+ en AA+. De LED TL buizen in onze online shop zijn bijvoorbeeld voorzien van het Energielabel A+ en zijn zeer geschikt om te gebruiken voor het verbeteren van het energielabel van je kantoor, maar passen ook heel goed bij het verduurzamen van een woning.

    

   Bekijk hier ons assortiment energiezuinige LED TL buizen en LED TL armaturen

   Alles over led verlichting

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »