• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   R.J.Bosma - Woensdag 29 September 2022

   Waarom moet je overstappen op downlights?

   Ben je op zoek naar mooie en sfeervolle verlichting voor in het plafond, maar heb je deze nog niet gevonden? Dan zijn downlights wellicht iets voor jou. In deze tekst lees je wat downlights eigenlijk zijn en waarom jij zou moeten overstappen naar downlights.

   Downlights, wat is dat?

   Je zult vast wel van led spots gehoord hebben, maar heb je ook al van downlights gehoord? Downlights zijn dunne en langwerpige lampen die in het plafond zijn geplaatst en ogen modern. Het licht van downlights richt zich direct naar beneden en hierdoor krijg jij licht op de plek waar je dit exact nodig hebt. Tevens zijn de stralen erg smal, waardoor het een licht rustgevend is voor je ogen. Doordat downlights gebruik maken van Led verlichting, gaat de verlichting lang mee. Led verlichting is namelijk een duurzame en milieuvriendelijke keuze. Led verlichting verbruikt namelijk minder energie, heeft een lange levensduur en maakt geen gebruik van kwik of andere giftige stoffen en stralingen.

   Voordelen van downlights

   Downlights zijn dus een duurzame en milieubewuste keuze, doordat het bestaat uit led verlichting. Maar zijn er nog meer voordelen? Ja, die zijn er zeker. Downlights zijn erg eenvoudig te installeren, doordat je ze rechtstreeks kunt aansluiten op het netstroom. Binnen de kortste keren heb jij dus licht in je huis. Daarbij geven downlights direct volledig licht wanneer je op het knopje drukt. Je hoeft dus niet te wachten tot het licht langzaam aan gaat. Flikkert het licht dan wel eens? Nee, het licht flikkert absoluut niet en dit is dus erg rustgevend voor je ogen en uiteindelijk beter voor je gezondheid. Flikkerende lichten kunnen namelijk zorgen voor meer hoofdpijn, pijn aan de ogen en vermoeidheidsklachten. Een voordeel wat ook kan meewegen in jouw keuze om over te stappen, is dat downlights niet brandgevaarlijk zijn en zullen niet snel doorbranden. Dit er bij het gebruik van downlights weinig energie wordt verbruikt.

   Verschil met spotlights

   Nu je weet wat downlights zijn en wat hier de voordelen van zijn, wil je natuurlijk ook weten wat de verschillen zijn met spotlights. Led inbouwspots worden vooral gebruikt om een object beter te verlichten of te vergroten. Denk bijvoorbeeld aan het verlichten van een specifiek object in de huiskamer of op het toneel. Downlights worden meer gebruikt voor algehele verlichting en stralen over het algemeen een zachter licht uit. Tevens kunnen spotlights enkel worden geïnstalleerd in het plafond en stralen zij licht uit naar beneden. Spotlights kunnen ook op een andere manier worden geïnstalleerd en kunnen ook op een schuine manier iets verlichten.

   Kosten

   Zou je graag willen overstappen naar downlights, maar zijn de kosten een struikelblok voor je? Het aanschaffen van downlights kan in het begin duurder uitvallen. Het is echter goed om naar de lange termijn te kijken. Doordat downlights weinig energie verbruiken en dus een duurzame optie zijn, vallen de kosten op lange termijn veel lager uit. Op deze manier haal je het geld dat je in het begin hebt geïnvesteerd er zo weer uit.

   Alles over led verlichting

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »