• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   R.J.Bosma - Zaterdag 31 Juni 2022

   Waarom overstappen naar led verlichting?

   LED-verlichting is de nieuwste technologie op het gebied van verlichting. Het is een efficiënte, duurzame en kostenbesparende oplossing voor het verlichten van huizen, kantoren en openbare ruimtes. Met de toename van de populariteit van LED-verlichting wordt het steeds belangrijker om te begrijpen waarom deze technologie de toekomst is.

   In dit artikel bespreken we waarom overstappen naar LED-verlichting een slimme keuze is en hoe je geld kunt besparen op je energierekening. We zullen ook kijken naar de verschillende voordelen van LED-verlichting en hoe je de juiste LED-lampen kunt kiezen voor jouw behoeften.

   Wat is LED-verlichting?

   LED-verlichting staat voor Light Emitting Diode-verlichting en is een technologie die gebruik maakt van halfgeleidermateriaal om licht te produceren. LED-lampen hebben een hogere energie-efficiëntie dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen. Ze zijn ook duurzamer en gaan langer mee.

   Waarom overstappen naar LED-verlichting?

   Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten overstappen naar LED-verlichting. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van LED-verlichting op een rijtje gezet:

   • Energie-efficiëntie: LED-lampen hebben een hogere energie-efficiëntie dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen. Dit betekent dat ze minder energie verbruiken om dezelfde hoeveelheid licht te produceren. Dit kan helpen om je energierekening te verlagen en geld te besparen op lange termijn.
   • Duurzaamheid: LED-lampen gaan langer mee dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen. Dit betekent dat je minder vaak lampen hoeft te vervangen en minder afval produceert. LED-lampen zijn ook recyclebaar en bevatten geen giftige stoffen.
   • Veiligheid: LED-lampen worden minder warm dan traditionele gloeilampen en halogeenlampen. Dit betekent dat ze minder risico op brandgevaar opleveren.
   • Flexibiliteit: LED-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Dit maakt het mogelijk om de verlichting aan te passen aan jouw specifieke behoeften en smaak.

   Hoe kies je de juiste LED Spots?

   Bij het kiezen van de juiste LED Spotjes zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Hieronder hebben we de belangrijkste overwegingen op een rijtje gezet:

    

   • Wattage: Het wattage van een LED-spot geeft de hoeveelheid stroom aan die de spot verbruikt. Hoe hoger het wattage, hoe helderder de spot zal zijn.
   • Lumen: Het aantal lumen geeft de helderheid van de led spot aan. Hoe hoger het aantal lumen, hoe meer licht de led spot zal hebben.
   • Kleurtemperatuur: De kleurtemperatuur van een LED-spot bepaalt de kleur van het licht dat wordt uitgestraald. spotjes met een lage kleurtemperatuur produceren warm wit licht, terwijl spots met een hoge kleurtemperatuur koeler wit licht produceren.
   • Dimbaarheid: Niet alle LED-spotjes zijn dimbaar, dus als je verlichting wilt die gedimd kan worden, moet je dit bij het kiezen van de spot in gedachten houden.

   Bespaar geld op je energierekening met LED-verlichting

   Een van de grootste voordelen van LED-verlichting is dat het kan helpen om geld te besparen op je energierekening. Omdat LED-lampen minder energie verbruiken dan traditionele lampen, kun je met LED-verlichting veel geld besparen.

   Als je bijvoorbeeld 20 gloeilampen in huis hebt die elk 60 watt verbruiken en je vervangt ze door LED-lampen van 8 watt, dan bespaar je op jaarbasis ongeveer €100 op je energierekening. Dit betekent dat je de kosten van de LED-lampen in een paar jaar kunt terugverdienen.

   Conclusie

   Overstappen naar LED-verlichting is een slimme keuze voor iedereen die geld wil besparen op zijn of haar energierekening en wil bijdragen aan een duurzamere wereld. LED-verlichting is energie-efficiënt, duurzaam, veilig en flexibel, en er zijn veel verschillende opties beschikbaar om aan verschillende behoeften en smaken te voldoen.

   Bij het kiezen van de juiste LED inbouwspots moet je rekening houden met het wattage, het aantal lumen, de kleurtemperatuur en de dimbaarheid. Door de juiste LED-lampen te kiezen en je traditionele lampen te vervangen, kun je veel geld besparen op je energierekening en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

    
    

   Alles over led verlichting

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »