9,6 gebaseerd op 433 klant beoordelingen

Filter de resultaten:

Zoek een Lichtkleur
IP-Waarde - Waar te plaatsen
Kleur armatuur led spots
Wattage / Vervangt Halogeen

Filter op prijs:

Filter de resultaten

Noodverlichting

Noodverlichting: wees goed voorbereid

 

Noodverlichting is een belangrijk, maar een vaak over het hoofd gezien element van uw bedrijf. Wanneer er boetes worden opgelegd voor niet-conforme noodverlichting, kan dit hoog oplopen. Het is dus funest dat u als ondernemer beschikt over de juiste noodverlichting. Wij helpen u daarom graag aan de juiste noodverlichtingssystemen die voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving. Let daarbij op de volgende zaken.

Kies de juiste verlichting voor de ruimtes van uw pand

Zorg ervoor dat alle (nood)uitgangen voldoende verlicht zijn. Er zijn verschillende gebieden die goed verlicht moeten zij tijdens een stroomstoring, zodat mensen de uitgang kunnen zien. Denk daarbij aan de uitgangstoegang die naar de uitgang loopt en de uitgang zelf. Beiden moeten goed verlicht zijn om ongelukken te voorkomen. Noodverlichting moet ook automatisch worden ingeschakeld bij een noodgeval en lang genoeg meegaan. Indien uw bedrijf gerenoveerd wordt moeten de nooduitgangen ook voorzien zijn van noodverlichting. Naast de nooduitgang is het belangrijk om noodverlichting te hebben in besloten ruimtes, zoals trappenhuizen, gangen en lobby's, om ervoor te zorgen dat de inzittenden een veilige uitgang kunnen vinden.

Wat u naast noodverlichting ook moet regelen

Het is ook van belang dat u bewegwijzering plaats in uw pand. Door borden die de richting aangeven weet iedereen waar de dichtstbijzijnde uitgangen zijn. Als er deuropeningen of doorgangen langs de uitgangsroute zijn die kunnen worden aangezien voor een uitgang, plaats dan noodverlichting die duidelijk aangeeft wat de juiste nooduitgang is. Net als noodverlichting moeten uitgangsborden worden verlicht door een betrouwbare lichtbron die blijft branden in geval van stroomuitval.

Zorg ervoor dat u uw noodverlichting inspecteert

Goed onderhoud van noodverlichting en uitgangsborden verkleint het risico van aansprakelijkheid voor boetes, verwondingen en rechtszaken. Maak er dus een gewoonte van om alles goed te controleren. Vervang defecte noodverlichting zo snel mogelijk zodat u gegarandeerd bent van een veilige werkplek.  

Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »