Winkelwagen

Gratis_verzenden_logo_outledTL.nlGratis verzending vanaf 49,-

Prima_logo Achteraf betalen met Klarna

 

Hoe vervang je TL Buizen door Led TL buizen?

Hoe vervang je TL Buizen door Led TL buizen?

Bent je nog steeds afhankelijk van ouderwetse TL-buizen in je huis of kantoor? Wil je overschakelen naar LED TL-buizen, maar weet je niet hoe u deze moet vervangen? In deze blog leggen we uit hoe je uw TL-buizen kunt vervangen door LED TL-buizen en wat de voordelen hiervan zijn.

Bij het ombouwen van de bestaande TL armaturen vervalt altijd de CE certificering. Bij het wisselen van de TL starter met de Dummy starter blijft de CE certificering gehandhaafd.

Stap 1: Koop de juiste LED TL-buizen

Voordat je TL-buizen gaat vervangen, moet je ervoor zorgen dat je de juiste LED TL-buizen koopt. Meet de lengte van uw huidige TL-buizen op en koop vervolgens LED TL-buizen van dezelfde lengte. Let ook op de kleurtemperatuur en lichtopbrengst van de LED TL-buizen, zodat deze overeenkomen met uw huidige verlichting.

Stap 2: Schakel de stroom uit

Voordat je begint met het vervangen van uw TL-buizen, moet je de stroom uitschakelen. Dit kun je doen door de stroomonderbreker uit te schakelen of door de lichtschakelaar uit te zetten. Controleer of er geen stroom meer op de TL-buizen staat voordat je verder gaat.

Stap 3: Verwijder de oude TL-buizen

Draai de oude buizen los en trek de oude TL-buizen voorzichtig uit de fittingen en draai. En breng ze naar de milieustraat.

Stap 4: Plaats de LED TL-buizen

Plaats de LED TL-buizen in de fittingen en draai ze vast. Zorg ervoor dat de LED TL-buizen goed vastzitten en op de juiste manier zijn geïnstalleerd. Sluit vervolgens de stroom weer aan en test de verlichting om te controleren of alles werkt.

Ombouwen zonder gebruik van een Dummy starter

De spanning wordt naar een zijde van het armatuur gebracht.Op de buis staat aan een zijde L N vermeld dit is de kant van de voeding, de andere zijde is een overbrugging.

Het VSA wordt dus niet meer gebruikt, verwijder ook eventuele condensatoren.

Let op met plaatsen van de led buis, verkeerd om plaatsen geeft volledige kortsluiting.U dient het armatuur ook te merken welke zijde de spanning staat om problemen met vervanging te voorkomen.

Ombouwen met Dummy starter als Door verbinder zonder VSA en condensator

In het VSA gaan 2 draden deze draden loskoppelen en met elkaar doorverbinden. U kunt nu wel een dummystarter plaatsen, deze dient als doorverbinder. Het voordeel hiervan is dat het niet uitmaakt hoe de led tl buis wordt geplaatst.

Voordelen van LED TL-buizen

LED TL-buizen hebben vele voordelen ten opzichte van traditionele TL-buizen. Ten eerste hebben ze een veel langere levensduur, waardoor je minder vaak de verlichting hoeft te vervangen. Daarnaast zijn ze energiezuiniger en hebben ze een hogere lichtopbrengst. Dit betekent dat je minder energie verbruikt en toch meer licht krijgt. Ten slotte bevatten LED TL-buizen geen kwik, wat beter is voor het milieu en uw gezondheid.

Conclusie

Het vervangen van de TL-buizen door LED TL-buizen is een relatief eenvoudig proces dat je veel voordelen kan opleveren. Zorg ervoor dat je de juiste LED TL-buizen koopt, schakel de stroom uit voordat je begint en plaats de LED TL-buizen op de juiste manier. Door over te schakelen op LED-verlichting kun je geld besparen en bijdragen aan een beter milieu.

Waarschuwing:

Let op: plaatst u meer dan 10 buizen op 1 stroomgroep dan raden wij het sterk af om een led starter te wisselen, de hoeveelheid spanning welke door de led starters komt wordt dan teveel waardoor de levensduur zeer sterk achteruit gaat, zeker als u de buizen professioneel gebruikt. Bekijk ons ruim uitgebreid assortiment led tl armaturen hier. Wij kunnen u dan ook geen garantie meer geven als u de armatuur niet ombouwt. Instant Light kan niet aansprakelijk worden gesteld, direct noch indirect, voor enige schade of veroorzaakt door of gerelateerd aan het verkeerd gebruik van een led tl.

FAQ

Veel gestelde vragen

Nee, in de meeste gevallen hoef je de armatuur niet te vervangen. LED TL-buizen zijn ontworpen om te werken met de meeste bestaande armaturen mits er een starter is. Het is echter wel belangrijk om ervoor te zorgen dat bij proffesioneel gebruik je de armaturen wel ombouwd of vervangt.

Dat hangt af van het type LED TL-buizen dat je koopt. Sommige LED TL-buizen zijn ontworpen om te werken met de bestaande ballast, terwijl andere buizen de ballast niet nodig hebben. Raadpleeg de productinformatie van de LED TL-buizen die je koopt om te bepalen of u uw bestaande ballast kunt gebruiken.

Ja, LED TL-buizen zijn over het algemeen duurder dan traditionele TL-buizen. Dit komt omdat LED TL-buizen meer geavanceerde technologie bevatten en langer meegaan dan traditionele TL-buizen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat LED TL-buizen op de lange termijn meer kostenbesparend zijn vanwege hun energie-efficiëntie en lange levensduur.

In de meeste gevallen is het vervangen van TL-buizen door LED TL-buizen een relatief eenvoudig proces dat je zelf kunt doen. Zorg er wel voor dat je de juiste LED TL-buizen koopt en dat je de stroom uitschakelt voordat je begint. Als je niet zeker bent van je vaardigheden of als je een complexere installatie hebt, kan het inhuren van een professional echter een goed idee zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gratis verzending vanaf 49,-

Op alle orders boven de €49,-

30 dagen bedenktijd

Retourneren binnen 30 dagen

Trusted shops gecertificeerd

Kopersbescherming tot € 2.500,-

Achteraf betalen mogelijk

PayPal / MasterCard / Visa / Klarna / Ideal