Led TL

LED TL-verlichting biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele fluorescentielampen, waardoor het een populaire keuze is geworden voor verschillende toepassingen. Door rekening te houden met factoren zoals kleurtemperatuur, helderheid, afmetingen, kwaliteit en energie-efficiëntie, kun je de juiste LED TL-lampen kiezen voor je specifieke behoeften. Begin vandaag nog met het genieten van de voordelen van LED TL-verlichting!

Led-TL-buis-120CM- 12W/16W/20-watt-Outledtl.nl
Show Filters

Resultaat 1–39 van de 105 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–39 van de 105 resultaten wordt getoond

Led TL aanschaffen van topkwaliteit bij OutledTL.nl

Led TL of LED TL verlichting kopen? Een ruim assortiment LED armaturen en LED TL lampen vind je bij OutledTL. Bestel direct LED TL online of lees verder voor meer informatie om de juiste LED TL lamp te kopen.

Wat zijn LED TL Lampen van OutledTL?

Een LED lamp is een specifieke soort verlichtingsarmatuur die licht geeft door middel van lichtgevende diodes, of LED technologie. Omdat ze minder energie verbruiken en langer in branduren meegaan dan traditionele gloei- en halogeenlampen, worden LED TL buizen steeds populairder en daarmee snel een van de populairste alternatieven voor deze soorten verlichting.

Er is een ruime keuze aan vormen, afmetingen, en wattages bij het winkelen voor een TL LED lamp. Ze kunnen gebruikt worden voor algemene verlichting, verlichting voor specifieke taken, verlichting voor accenten, of verlichting voor tuinen. Of je nu op zoek bent naar LED inbouwspots of noodverlichting, bij OutledTL vind je gegarandeerd waar je naar op zoek bent.

Waarom kies je voor Led verlichting van OutledTL?

LED verlichting biedt verschillende voordelen die ze beter maken dan andere verlichting. Hieronder een lijst van enkele van de voordelen die LED TL buizen jou bieden:

 • Energie-efficiëntie: je kunt je maandelijkse energiekosten verlagen door over te schakelen op LED TL, omdat ze minder energie verbruiken dan halogeenlampen. Hoeveel je kan besparen bereken je hier.
 • Lange levensduur: Omdat LED TL buizen veel langer meegaat dan andere soorten TL verlichting, hoef je ze lang niet zo vaak te vervangen als je ze gebruikt.
 • Milieuvriendelijk: Omdat een LED TL geen giftige stoffen zoals kwik gebruikt, is het beter voor het milieu dan traditionele verlichtingsmogelijkheden.
 • Waarom? : Lees onze uitgebreide blog waarom over te stappen op led tl verlichting.

LED TL licht kopen bij OutledTL

LED TL buizen met led armatuur kunnen overal gebruikt worden waar een sterke lichtopbrengst vereist is. Bijvoorbeeld opslagplaatsen, parkeerplaatsen, zolders, en kelders. Vergeleken met gewone TL buizen, is LED TL licht bedoeld om veel langer mee te gaan. Een gewone TL-buis gaat gemiddeld 10.000 uur mee. Omdat een gloeilamp bijvoorbeeld gemiddeld maar 1.000 uur meegaat, is TL-verlichting al een duurzame verlichtingsbron

Waar moet je op letten bij het kiezen van een LED TL ?

Wanneer je nog oude buizen en armaturen hebt, dat is het weggooien van de armaturen of vervangen van de volledige lamp met armatuur niet nodig. Bij OutledTL kun je nieuwe verlichting voor je oude vertrouwde TL armatuur kopen zoals de moderne TL LED lamp door de starter te vervangen voor een led starter. LED TL buizen hebben veel voordelen ten opzichte van de oude TL buizen. Ze zijn energiezuiniger, gaan langer mee en zijn duurzamer. Tegenwoordig stappen daarom steeds meer mensen over van een conventionele lamp naar een LED TL . De afkorting LED, staat voor ‘Lighting Emitting Diode’. LED verlichting, en dus ook LED TL buizen, zijn rap aan populariteit aan het winnen.

Hier zijn enkele dingen om op te letten:

 1. Kleurtemperatuur: LED TL-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, variërend van warm wit tot koel wit. De juiste kleurtemperatuur hangt af van de toepassing. Warm wit is bijvoorbeeld geschikt voor woonruimtes, terwijl koel wit beter geschikt is voor kantoren en werkplekken.
 2. Helderheid: De helderheid van LED TL-lampen wordt uitgedrukt in lumen. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder de lamp. Houd rekening met de vereiste helderheid voor uw specifieke toepassing.
 3. Afmetingen: LED TL-lampen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus zorg ervoor dat u de juiste afmetingen kiest voor uw armatuur.
 4. Kwaliteit: Kies voor LED TL-lampen van goede kwaliteit om te zorgen voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties.
 5. Energie-efficiëntie: Controleer het energielabel van de LED TL-lampen om te zorgen voor een zo hoog mogelijke energie-efficiëntie.

Voordelen LED TL

De voordelen van LED, en dus ook LED lampen zijn:

 • Een LED lamp is kwikvrij, wat ze veiliger maakt voor het milieu.
 • De LED TL buizen schijnen precies waar je wilt door middel van zogenaamd ‘direct licht’. Bij gewone TL buizen gaat er veel licht verloren in bijvoorbeeld het armatuur of andere onnodige plaatsen.
 • De LED TL buis  is efficiënter, het verschil kan oplopen tot wel 60%.
 • De kwaliteit van de LED buis en TL armaturen is hoog. Tegenwoordig kan LED in vele verschillende kleuren worden aangeboden en in tegenstelling tot de oude TL buizen hebben ze geen last van de kenmerkende flikkeringen.
 • Langere levensduur: de levensduur van een LED TL is gemiddeld een stuk hoger, van 50.000 uur tegenover 10.000 voor een conventionele TL.
 • De LED TL is bovendien veel minder breekbaar. Feitelijk is hij zelfs onbreekbaar doordat hij gemaakt is van polycarbonaat ten opzichte van het breekbare glas van oude TL verlichting.

Keuzehulp voor TL verlichting vervangen door LED TL

Een TL lamp vervangen door LED TL lamp met led armatuur is een slimme keuze! Als je op zoek gaat naar een vervanging van je conventionele TL lamp naar een LED TL lamp, duizelt het je waarschijnlijk van de verschillende opties en mogelijkheden. Termen als lampvoet, buisdikte, T8, T5, lengte vs. voltage en kleurcodes worden om je oren geslagen en een keuze maken is niet makkelijk. Daarom hier een overzicht van alle termen en hoe ze een rol spelen in de keuze van je nieuwe LED buizen. Zodat je straks niet met de verkeerde led tl verlichting thuis komt.

De belangrijkste criteria voor het kiezen van een LED TL

Om de TL lamp vervangen door LED makkelijk te maken, hebben wij de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. Uiteraard speelt de aansluiting de belangrijkste rol. Daarnaast lees je in onderstaande alinea’s over buisdikte en TL lengte voor de Led lampen. Ook behandelen we de kleurcodes zodat je een voor jouw doel geschikte lichtkleur hebt. De kleurtemperatuur geeft aan of de LED TL lamp warm licht, koud wit licht of koel licht geeft. Met deze informatie kun je met een gerust hart LED TL buizen kopen.

De lampvoeten

De lampvoet is het stuk aan het uiteinde van de buis die daadwerkelijk de lamp aansluit op het elektriciteitsnet, je herkent de lampvoet aan de twee pinnen die uitsteken. De naam van de lampvoet heeft betrekking op de afstand tussen de twee pinnen.

Meest voorkomend: G13 TL buis en G5 TL buis

Zo zit er bij de G13, ook wel TL-D genoemd, 13 millimeter tussen de pinnen en bij de G5, ook wel TL5 genoemd. maar 5 millimeter. Hiermee hebben we direct de twee meest voorkomende lampvoeten gehad, hoewel er nog veel andere op de markt zijn.

TL-X TL buis (Fa6)

Wat is de TL met één pin genaamd? Deze kenmerkende lamp wordt de TL-X, ook wel Fa6 genoemd. De buis heeft in plaats van twee maar één pin die 6 millimeter dik is. Wanneer je een TL armatuur met maar één ingang hebt, dan is de kans groot dat je TL-X oftewel Fa6 TL buis nodig hebt.

Circulaire LED TL Verlichting

Naast de TL tube is er de cirkelvormige TL lamp. zijn er nog twee lampvoeten voor circulaire LED lampen. Echt een voet kun je deze natuurlijk niet noemen omdat bij een cirkelvormige LED TL buis er natuurlijk geen begin of einde is, waardoor de lampvoet zich in het midden van de buis bevindt. Voor grotere cirkels heb je de TL5-C, met een buisdiameter van maximaal 20 millimeter. Voor kleinere cirkels is er de TL-E, waar er vier pinnen zijn die een schuine afstand van 10 millimeter en opzichte van elkaar hebben.

De buisdikte

De lampvoet heeft een invloed op de buisdikte. Net zoals er twee veelvoorkomende kamp voeten zijn, zo zijn er ook de twee meest voorkomende buisdiktes. De G5, met maar 5 millimeter tussen de pinnen, zit over het algemeen op de dunste buis die T5 genoemd wordt. De dikkere buizen hebben dus meestal de G13 lampvoet en gaan door onder de naam T8. Hoewel de getallen je misschien wat duizelen kun je dus eenvoudig onthouden dat het kleinste getal, bij de smalste aansluiting en de dunste buis hoort en het hoge getal bij de bredere lampvoet en dikkere buis.

Meest voorkomende LED TL lengte:

De meest voorkomende TL lengtes zijn 60 cm, 90 cm, 120 cm en 150 cm. Kies altijd de juiste lengte. Een LED TL inkorten kan helaas niet. Gelukkig komen de Led TL maten overeen met de oude TL in verschillende lengtes.

T8 – de dikkere buizen

De dikke T8 buizen komen voor in veel verschillende maten maar de drie meest gangbare maten zijn 60 cm, 120 cm, of 150cm. Hieronder de drie maten op een rijtje met de bijbehorende conventionele wattage:

T5 – de smallere buizen

De smallere T5 buizen komen voor in twee gangbare maten, maar vervangen de drie meest voorkomende wattages. Let dus bij de T5 buis van 145 cm op dat je de juiste vervangende wattage kiest:

 • LED TL buis 145 cm vervangt 49W of 80W
 • Led TL buis 115 cm vervangt 54W

De kleurcodes

Welk licht je ook aanschaft, de kleurcode geeft aan wat voor een soort licht je kunt verwachten. De ‘warmte’ van licht wordt uitgedrukt in Kelvin. Kelvin ken je natuurlijk van daadwerkelijke warmte, een maateenheid die net als Celsius of Fahrenheit fysieke warmte uitdrukt. Bij licht is dit nogal verwarrend omdat niet-LED lampen over het algemeen ook heel warm kunnen worden. De maateenheid Kelvin die gebruikt wordt bij lichtkleuren heeft dus NIKS met de warmte te maken die de lamp uitstraalt. LED verlichting is juist zo efficiënt omdat er zo weinig energie wordt omgezet in warmte en alles dus naar het licht kan gaan.

Hoe hoger de code, hoe koeler het licht

Bij de maateenheid Kelvin voor lichtkleur is de vuistregel dat hoe hoger het getal, hoe koeler het licht. Een conventionele TL buis zit meestal tussen de 4500 en 6500 Kelvin in. De nieuwe LED TL lampen komen ook in warmere kleuren én zijn te vinden met daglicht.

Bij LED TL buizen zijn er speciale codes, die staan voor een specifieke hoeveelheid in Kelvin. De Kelvin eenheid staat dan uiteraard voor de warmte van het licht. Hieronder op een rijtje de meest voorkomende kleurcodes, de waarde in Kelvin en het soort licht.

 • Kleurcode 827 staat voor 2700 Kelvin en is een zeer warm wit, vergelijkbaar met het licht van een gloeilamp.
 • Kleurcode 830 staat voor 3000 Kelvin en is een warm wit licht, vergelijkbaar met het licht van een halogeenlamp.
 • Kleurcode 840 staat voor 4000 Kelvin en is koeler licht, vergelijkbaar met het licht van de reguliere TL buis.
 • Kleurcode 865 staat voor 6500 Kelvin en is dus gelijk aan daglicht.

Zoals je ziet is de kleurcode voor LED TL eigenlijk logisch opgebouwd. De kleurcode begint altijd met een 8 en het decimaal dat erachter staat maal honderd is dan gelijk aan de Kelvin waarde. Hoe lager dus de kleurcode, hoe warmer het licht.

Conclusie

LED TL-verlichting biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele fluorescentielampen, waardoor het een populaire keuze is geworden voor verschillende toepassingen. Door rekening te houden met factoren zoals kleurtemperatuur, helderheid, afmetingen, kwaliteit en energie-efficiëntie, kunt u de juiste LED TL-lampen kiezen voor uw specifieke behoeften. Begin vandaag nog met het genieten van de voordelen van LED TL-verlichting!

Interesse gekregen led tl verlichting van OutledTL ? Via onze webshop kun je eenvoudig de beste led verlichting bestellen. Wij verzorgen snelle levering, garantie en goede service. Want heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bel bijvoorbeeld met 0512 – 84 54 61 of stuur een e-mail naar info@outledtl.nl. Onze specialisten ondersteunen en adviseren je graag! Klantgerichtheid en betrouwbaarheid staat bij OutledTL immers zeer hoog op de lijst.

Veel gestelde vragen over LED TL lampen

LED TL is de volgende stap in het vervangen van oude lampen door energiezuinige LED. Hoe sneller we met elkaar al onze oude lampen voor nieuwe Led TL verwisselen, hoe sneller we onze klimaatdoelen zullen halen. OutledTL draagt daar graag een steentje aan bij met onze LED TL buizen

Kan ik LED TL buizen in oude armatuur plaatsen?

Ja en nee, om een TL buis te installeren in oude armatuur, dient de armatuur aangepast te worden. Wij hebben hier een uitgebreid artikel over LED TL in TL armatuur geschreven.

Is preventief oude TL verlichting voor LED lampen vervangen verstandig?

Jazeker! Wanneer je LED TL gebruikt, profiteer je direct van een lager energieverbruik. Hierdoor verdien je in principe je investering terug op je energierekening iedere keer als je het licht aanzet. Led TL verlichting heeft bovendien niet die flikkering die van TL buis bekend is, hierdoor zal het ook voor veel mensen prettigere ervaring geven.

Is er subsidie voor Led TL verlichting mogelijk?

Subsidie is alleen mogelijk voor zakelijke gebruikers. Om hier meer over te weten te komen, kijk je op de website van de RVO. Doordat TL LED duurder is in aanschaf dan normaal TL verlichting, maar wel langer mee gaat en energiezuinig is, kan een subsidie die extra motivatie geven om sneller te gaan overstappen en te verduurzamen.

Waar oude TL lamp inleveren?

Het moderne LED TL bevat geen kwik. Oude TL buizen daarentegen wel. Waar kan je oude TL lampen inleveren? Ga naar de milieustraat van jouw gemeente. 98% van een oude LED buis kan gerecycled worden. Het is wel belangrijk om de oude lampen heel in te leveren. Ga je ook de armaturen TL verlichting vervangen door moderne LED TL armaturen? Dan kun je de oude armaturen ook direct bij de milieustraat inleveren. In veel gemeentes kun je hier een aantal keer per jaar gratis terecht.