60CM

Ben je op zoek naar nieuwe verlichting voor je huis, kantoor of bedrijf? Overweeg dan eens LED-batten van 60 cm. Deze armaturen bieden vele voordelen ten opzichte van traditionele TL-buizen. Hieronder leggen we uit waarom LED-batten een slimme keuze zijn en waar je op moet letten bij het kopen van deze armaturen.

Outledtl-LED Batten-60 cm-4000K-High Lumen
Show Filters

Toont alle 2 resultaten

Toont alle 2 resultaten

LED Batten 60 cm: De perfecte verlichtingsoplossing

Ben je het zat om hoge energierekeningen te betalen? Wil je overstappen op energiezuinige verlichting zonder in te leveren op helderheid? LED batten 60 cm is de perfecte oplossing. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over deze energiezuinige verlichtingsoptie, inclusief de voordelen, installatie en onderhoud.

Wat is LED Batten 60 cm?

LED batten is een langwerpig verlichtingsarmatuur met een rechthoekige vorm. Het is ontworpen om helder en gelijkmatig licht uit te stralen met een hoge lumen output. De 60 cm variant is een populaire optie vanwege zijn compacte formaat, hoge energie-efficiëntie en veelzijdigheid.

Voordelen van LED Batten 60 cm

Er zijn tal van voordelen van het gebruik van LED batten 60 cm, waaronder:

Energiezuinigheid

LED batten verbruikt minder energie dan traditionele verlichtingsarmaturen, wat resulteert in lagere energierekeningen. Het verbruikt tot 80% minder energie dan traditionele lampen, waardoor het een ideale optie is voor huiseigenaren en bedrijven die willen besparen op energiekosten.

Lange levensduur

LED batten heeft een langere levensduur dan traditionele verlichtingsarmaturen, waardoor het op de lange termijn een kosteneffectieve optie is. Het kan tot 50.000 uur meegaan, wat ongeveer 50 keer langer is dan traditionele lampen.

Laag onderhoud

LED batten vereist minimaal onderhoud, omdat het geen filamenten of buizen heeft die gemakkelijk kunnen breken. Het is ook minder gevoelig voor schade door trillingen of impact.

Hoge helderheid

LED batten produceert helder en gelijkmatig licht, waardoor het ideaal is voor zowel binnen- als buitengebruik. De hoge lumen output zorgt ervoor dat het een groot gebied kan bedekken met minimale armaturen.

Milieuvriendelijk

LED batten is milieuvriendelijk, omdat het geen gevaarlijke stoffen zoals kwik of lood bevat. Het is ook recyclebaar, waardoor het een duurzame optie is voor degenen die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen.

Waar op letten bij het kopen van LED-batten

Als je besluit om LED batten van 60 cm te kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hier zijn de belangrijkste aandachtspunten:

Wattage:

Het wattage bepaalt hoeveel energie de LED-batten verbruiken en hoeveel licht ze produceren. Kies het wattage dat het beste past bij de ruimte waar je de armaturen wilt plaatsen.

Lengte:

LED-batten zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes. Kies de lengte die het beste past bij de grootte van de ruimte waar je de armaturen wilt plaatsen.

Kleurtemperatuur:

LED-batten zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen. De kleurtemperatuur bepaalt de warmte of koelte van het licht. Voor woonruimtes is een warmere kleurtemperatuur (rond de 3000K) geschikter, terwijl voor magazijnen en parkeergarages een koelere kleurtemperatuur (rond de 5000K) beter is.

Lichtopbrengst:

De lichtopbrengst wordt aangegeven in lumen. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder de verlichting. Kies het aantal lumen dat het beste past bij de ruimte waar je de armatuur wilt plaatsen.

Installatie:

LED-batten zijn relatief gemakkelijk te installeren. Let er bij het kopen van LED-batten op of je ze zelf kunt installeren of dat je hier hulp bij nodig hebt.

Garantie:

Controleer de garantievoorwaarden voordat je LED-batten koopt. Een goede garantie is belangrijk om er zeker van te zijn dat je armaturen lang meegaan.

Waar kun je LED-batten kopen?

LED-batten zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels en online shops. Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare leverancier die goede kwaliteit LED-batten levert. Let ook op de prijs-kwaliteitverhouding en vergelijk de prijzen van verschillende aanbieders.

Installatie van LED batten 60 cm

Het installeren van LED batten 60 cm is een eenvoudig proces dat in een paar eenvoudige stappen kan worden voltooid. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen bij het installatieproces:

Stap 1: Verzamel je materialen

Je zult een aantal materialen moeten verzamelen om de installatie van je LED batten te voltooien. Dit omvat de LED batten zelf, schroeven, pluggen, een boormachine en een schroevendraaier.

Stap 2: Markeer de plaatsing van de LED batten

Nu je alle benodigde materialen hebt, is het tijd om te beginnen met het installatieproces. Markeer de plaats waar je de LED batten wilt installeren met behulp van een potlood. Zorg ervoor dat je de juiste hoogte bepaalt, afhankelijk van het type ruimte waarin je de LED batten gaat gebruiken.

Stap 3: Boor gaten en bevestig de LED batten

Boor gaten in de muur waar je de LED batten wilt installeren, en plaats de pluggen erin. Bevestig de LED batten vervolgens met schroeven. Zorg ervoor dat je de schroeven goed vastdraait, zodat de LED batten veilig op zijn plaats blijft.

Stap 4: Sluit de LED batten aan op de stroombron

Sluit de LED batten aan op de stroombron met behulp van de juiste kabels en stekkers. Controleer of de LED batten goed werkt door deze aan te zetten.

Onderhoud van LED batten 60 cm

LED batten vereist minimaal onderhoud, maar het is nog steeds belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Hier zijn enkele eenvoudige onderhoudstips om ervoor te zorgen dat je LED batten altijd goed blijft werken:

  • Maak de LED batten schoon met een zachte doek om stof en vuil te verwijderen.
  • Gebruik geen schurende materialen of schoonmaakmiddelen, omdat deze de LED batten kunnen beschadigen.
  • Controleer regelmatig of de LED batten nog goed werkt. Als je merkt dat de helderheid afneemt of als er andere problemen zijn, neem dan contact op met een professionele elektricien.

Conclusie

LED batten 60 cm is een energiezuinige, duurzame en kosteneffectieve verlichtingsoptie voor zowel huiseigenaren als bedrijven. Het is gemakkelijk te installeren en vereist minimaal onderhoud. Met de hoge lumen output en de gelijkmatige helderheid is het een uitstekende optie voor zowel binnen- als buitengebruik. Vergeet niet om regelmatig onderhoud uit te voeren om ervoor te zorgen dat je LED batten altijd goed blijft werken. Interesse gekregen led battens van OutledTL ? Via onze webshop kun je eenvoudig de beste led verlichting bestellen. Wij verzorgen snelle levering, garantie en goede service. Want heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bel bijvoorbeeld met 0512 – 84 54 61 of stuur een e-mail naar info@outledtl.nl. Onze specialisten ondersteunen en adviseren je graag! Klantgerichtheid en betrouwbaarheid staat bij OutledTL immers zeer hoog op de lijst.