120CM

Als je op zoek bent naar een efficiënte en duurzame verlichtingsoplossing voor je huis, kantoor of bedrijf, dan is het tijd om te overwegen om over te schakelen op LED TL buizen van 120cm. Deze LED-verlichtingsoplossingen hebben de traditionele TL-buizen vervangen vanwege hun talloze voordelen, waaronder energiebesparing, duurzaamheid en een lange levensduur. Hieronder bespreken we alles wat je moet weten over LED TL buizen van 120cm en LED TL buizen in het algemeen, van hun voordelen en functies tot hun installatie en onderhoud.

120CM
Show Filters

Toont alle 5 resultaten

LED TL Buis 120cm en LED TL Buizen 120cm: Alles wat je moet weten

De Led buizen bij Outled TL zijn van de hoogste kwaliteit en deze vind je alleen van topmerken, zoals Samsung en V-Tac. Een van deze TL buizen is de 120 centimeter versie. De 120 centimeter TL buizen verbruiken slechts tussen de 18 en 20 Watt, waardoor deze erg energiezuinig in het verbruik zijn. Als je kiest voor 3000K het warme witte licht is deze verlichting kleur prima geschikt voor kleine ruimtes, zoals huiskamers, restaurants, theaters, winkels en hotels. Tevens kun je deze lichtkleur goed gebruiken in algemene ruimtes, zoals kantines, hallen en trappen.

Wat zijn LED TL buizen van 120cm?

LED TL buizen van 120cm zijn LED-lampen die zijn ontworpen om traditionele TL-buizen van 120cm te vervangen. Deze LED-buizen hebben dezelfde lengte als de traditionele TL-buizen en zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen en lichtopbrengsten. LED TL buizen van 120cm zijn geschikt voor verschillende toepassingen, waaronder huizen, kantoren, scholen, magazijnen, fabrieken en winkels.

Voordelen van LED TL buizen van 120cm

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van LED TL buizen van 120cm, waaronder:

 • Energiezuinig: LED TL buizen van 120cm verbruiken tot 60% minder energie dan traditionele TL-buizen, waardoor je energierekening aanzienlijk lager zal uitvallen.
 • Lange levensduur: LED TL buizen van 120cm hebben een levensduur van tot wel 50.000 uur, wat betekent dat je jarenlang van hun verlichting kan genieten zonder dat je ze hoeft te vervangen.
 • Milieuvriendelijk: LED TL buizen van 120cm zijn vrij van kwik en andere schadelijke stoffen, waardoor ze een milieuvriendelijke verlichtingsoplossing zijn.
 • Betere lichtkwaliteit: LED TL buizen van 120cm bieden helderder en gelijkmatiger licht dan traditionele TL-buizen, waardoor ze perfect zijn voor gebruik op werkplekken en in scholen.

Functies van LED TL buizen van 120cm

LED TL buizen van 120cm zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen en lichtopbrengsten, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen en omgevingen. Enkele van de belangrijkste functies van LED TL buizen van 120cm zijn:

 • Kleurtemperatuur: LED TL buizen van 120cm zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen, variërend van warm wit tot koud wit. Warm wit is ideaal voor woonruimtes en slaapkamers, terwijl koud wit beter geschikt is voor werkplekken en kantoren.
 • Lichtopbrengst: LED TL buizen van 120cm hebben een hoge lichtopbrengst, wat betekent dat ze helderder zijn dan traditionele TL-buizen. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in grote ruimtes zoals magazijnen, fabrieken en winkels.
 • Kleurweergave-index (CRI): De CRI van LED TL buizen van 120cm geeft aan hoe goed de kleuren worden weergegeven onder het licht van de lamp. Hoe hoger de CRI, hoe beter de kleurweergave. LED TL buizen van 120cm hebben over het algemeen een hoge CRI, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in omgevingen waar kleurnauwkeurigheid belangrijk is, zoals in kunststudio’s en fotostudio’s.

Soorten LED TL buizen van 120cm

Er zijn verschillende soorten LED TL buizen van 120cm verkrijgbaar, elk met hun eigen specifieke kenmerken en toepassingen. Enkele van de meest voorkomende soorten LED TL buizen van 120cm zijn:

Enkelvoudige LED TL buizen van 120cm

Enkelvoudige LED TL buizen van 120cm zijn de meest voorkomende LED TL buizen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen en lichtopbrengsten en zijn geschikt voor gebruik in verschillende omgevingen, waaronder huizen, kantoren en winkels.

Dubbele LED TL buizen van 120cm

Dubbele LED TL buizen van 120cm hebben twee rijen LED’s in één buis, wat zorgt voor een hogere lichtopbrengst. Deze buizen zijn ideaal voor gebruik in grote ruimtes zoals magazijnen, fabrieken en werkplaatsen.

Waterdichte LED TL buizen van 120cm

Waterdichte LED TL buizen van 120cm zijn ontworpen voor gebruik in vochtige omgevingen zoals badkamers, garages en buitenruimtes. Ze zijn waterbestendig en kunnen tegen stof en vuil.

LED TL buizen van 120cm installeren

Het installeren van LED TL buizen van 120cm is relatief eenvoudig en kan in de meeste gevallen zonder professionele hulp worden gedaan. Hier zijn de stappen die je moet volgen om LED TL buizen van 120cm te installeren:

 1. Schakel de stroom uit: Schakel de stroom uit bij de schakelaar en bij de zekeringkast. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat je veilig kunt werken.
 2. Verwijder de oude TL buis: Draai de oude TL buis los en verwijder deze voorzichtig uit de houder.
 3. Verwijder de starter: Draai de starter los en verwijder deze uit de houder.
 4. Installeer de LED TL buis: Plaats de LED TL buis voorzichtig in de houder. Zorg ervoor dat de inputzijde van de led buis op het bedrade deel van het armatuur wordt geplaatst.
 5. Schakel de stroom weer in: Schakel de stroom in bij de schakelaar en bij de zekeringkast. Controleer of de LED TL buis goed werkt.

Duurzaamheid en energiezuinigheid

In een tijd waarin men steeds meer stappen neemt naar een duurzamere samenleving toe, kunnen duurzame verlichting bijna niet ontbreken. Led TL buizen voldoen aan de duurzaamheidseisen. Bedrijfsgebouwen en woningen moeten aan een bepaald energielabel voldoen en deze mag momenteel niet lager liggen dan Energielabel C. Je kunt wel investeren in isolatie en zonnepanelen, maar Led verlichting is een van de goedkoopste manieren om je energielabel te verlagen. Het gebruik van een Led buis verlaagt namelijk de CO²-uitstoot door de gunstige karaktereigenschappen die Led TL buizen bezitten.

Hoe kies ik de juiste Led TL Buis 120CM?

Led TL  is verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren zoals warm wit (vergelijkbaar met kleurnummer 830), neutraal wit (kleurnummer 840) en daglicht wit (kleurnummer 865).

Wilt u dezelfde kleur als uw oude TL verlichting? Het kleurnummer staat gedrukt op de buis van uw huidige TL. Onze  led TL lampen passen gewoon in uw bestaande armatuur.

Tip: check vooraf ook de aansluitschema’s vermeld bij de productinformatie en op de verpakking van de led TL lampen er zijn namelijk led tl’s met één en tweezijdige aansluitingen. De led TL heeft een interne driver en u sluit deze dus rechtstreeks aan op het 230V net.

Naast de afmetingen en uitvoeringsopties – enkelvoudig of dubbel – is ook de kleurkeuze van belang bij uw aanschaf van de led TL 120 cm buizen. Ook hierin kunt u bij ons te kust en te keur. Warm wit is bijvoorbeeld een veel gekozen lichtkleur maar we bieden ook neutraal wit en daglicht wit:

 • Led TL 120 cm Lichtkleur – warm wit  –  3000K
 • Led TL 120 cm Lichtkleur – neutraal wit  –  4000K
 • Led TL 120 cm Lichtkleur – daglicht wit  –  6400K

Conclusie

LED TL buizen van 120cm zijn een energiezuinig en duurzaam alternatief voor traditionele TL-buizen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleurtemperaturen en lichtopbrengsten en zijn geschikt voor gebruik in verschillende omgevingen, van huizen tot kantoren en fabrieken. Met een eenvoudige installatie en verschillende voordelen ten opzichte van traditionele TL-buizen, is het zeker de moeite waard om over te schakelen op LED TL buizen van 120cm.

Een van de led TL buizen die u dus bij Outled TL vindt, zijn de Led TL buizen van 120 centimeter (led TL 120 cm ). De buizen zijn beschikbaar in drie verschillende tinten, zodat u voor iedere ruimte het perfecte licht zult vinden. Led TL armaturen staan bekend om hun lage energieverbruik. De led TL 120 cm  verbruiken maar 10 Watt, waardoor ze erg duurzaam in hun gebruik zijn. Een led TL lamp is ideaal voor in kantoorruimtes, keukens, winkelpanden en garages.

Interesse gekregen led tl verlichting van OutledTL ? Via onze webshop kun je eenvoudig de beste led verlichting bestellen. Wij verzorgen snelle levering, garantie en goede service. Want heb je vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bel bijvoorbeeld met 0512 – 84 54 61 of stuur een e-mail naar info@outledtl.nl. Onze specialisten ondersteunen en adviseren je graag! Klantgerichtheid en betrouwbaarheid staat bij OutledTL immers zeer hoog op de lijst.