Noodverlichting

Led Noodverlichting moet automatisch worden ingeschakeld bij een noodgeval. Indien je bedrijf gerenoveerd wordt moet de nooduitgang ervan voorzien. Advies en 7 verschillende aspecten van led noodverlichting die je moet weten! Lees het hier

NOODVERLICHTING-MIRA-ZWART-3.5W-IP20-OUTLEDTL
Show Filters

Toont alle 20 resultaten

Toont alle 20 resultaten

Alles wat je moet weten over Noodverlichting – Outledtl.nl

Als het gaat om de veiligheid van je gebouw, is noodverlichting een essentieel onderdeel van de brandbeveiliging. Noodverlichting is niet alleen wettelijk verplicht, maar kan ook levens redden in geval van een noodsituatie. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over noodverlichting en waarom je deze moet installeren in je gebouw.

Wat is noodverlichting?

Noodverlichting is een verlichtingssysteem dat automatisch wordt ingeschakeld wanneer de normale verlichting uitvalt. Het helpt mensen in geval van een noodsituatie om veilig het gebouw te verlaten. Het systeem bestaat uit noodverlichtingsarmaturen, nooduitgangborden en vluchtrouteaanduidingen.

Waarom is noodverlichting belangrijk?

Noodverlichting is van vitaal belang om de veiligheid van mensen in je gebouw te waarborgen. Het kan hen helpen om in geval van een noodsituatie veilig het gebouw te verlaten. Het kan ook het risico op letsel of schade aan eigendommen verminderen. Bovendien is noodverlichting wettelijk verplicht, dus het niet hebben van noodverlichting kan leiden tot aansprakelijkheidskwesties en boetes.

Soorten noodverlichting

Er zijn verschillende soorten noodverlichting, zoals:

  • Stand-by verlichting: deze verlichting wordt alleen ingeschakeld als de stroom uitvalt. Het is ideaal voor kleine gebouwen zoals woningen.
  • Niet-permanente verlichting: dit type noodverlichting wordt geactiveerd wanneer de stroom uitvalt en duurt maximaal 3 uur. Het is ideaal voor middelgrote gebouwen zoals kantoren en winkels.
  • Permanente verlichting: deze verlichting blijft altijd ingeschakeld, zelfs wanneer de normale stroomvoorziening beschikbaar is. Het is ideaal voor grote gebouwen zoals ziekenhuizen en scholen.

Wetgeving noodverlichting

Noodverlichting is wettelijk verplicht volgens het Bouwbesluit. De wetgeving vereist dat alle nooduitgangen en vluchtroutes moeten worden aangegeven met noodverlichting en dat deze verlichting goed zichtbaar moet zijn. Daarnaast moeten noodverlichtingsarmaturen een bepaalde lichtopbrengst en duur hebben.

Hoe noodverlichting te installeren?

Het is van vitaal belang dat noodverlichting correct wordt geïnstalleerd. Het installatieproces moet worden uitgevoerd door een gecertificeerde elektricien en moet voldoen aan de geldende veiligheidsvoorschriften en regelgeving. Zorg ervoor dat je een professionele installateur kiest met ervaring in het installeren van noodverlichting.

Onderhoud van noodverlichting

Zorg ervoor dat je de noodverlichting inspecteert!
Goed onderhoud van Led Noodverlichting en uitgangsborden verkleint het risico van aansprakelijkheid voor boetes, verwondingen en rechtszaken. Maak er dus een gewoonte van om alles goed te controleren. Vervang defecte noodverlichting zo snel mogelijk zodat je gegarandeerd bent van een veilige werkplek.

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken, of heb je vragen over de mogelijkheden van onze producten? Neem dan gerust contact op met OutledTL. Wij denken graag met je mee over jouw nieuwe noodverlichting !

Momenteel hebben we de volgende artikelen beschikbaar : Downlights , led panelen , spots , led buizen en universeel / vluchtroute