• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   R.J.Bosma - Donderdag 26 Februari 2020

   Alles over Led TL Verlichting

   Wat is TL verlichting?

   TL staat voor ‘tube luminescent’ en wordt ook wel een fluorescentielamp genoemd. TL verlichting licht op door een fluorescerende laag. De binnenkant van een TL buis heeft een fluorescerende stof en is gevuld met kwikdamp. Aan beide kanten van een TL buis zitten elektroden die zorgen voor een gasontlading in de lamp. De kwikdamp zet hierdoor een UV straling uit en de fluorescerende stof zorgt ervoor dat wij dit licht kunnen zien. De eerste vorm van de TL verlichting werd in de jaren ‘30 geïntroduceerd als ‘duurzame’ vervanger voor gloeilampen. In de tussentijd heeft de TL verlichting meerdere fases doorlopen. De meest duurzame vervanger voor TL buizen anno 2019 is LED TL verlichting.

   Welke soorten TL verlichting zijn er?

   TL lampen zijn er verschillende soorten verkrijgbaar. De meest populaire en milieuvriendelijke variant is de LED TL verlichting. Daarnaast worden de types T8, T5 en TL-D ook veel gebruikt. Het verschil zit in het formaat, verschil in het gebruik en elektronica.

   Wat zijn de voor- en nadelen van TL verlichting?

    

   ✅ Standaard TL buizen hebben lagere productiekosten.

   ✅ Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar.

   ✅ Goed voor algemene verlichting.

    

   ❌ Standaard TL buizen kunnen gaan knipperen.
   ❌ Knipperende TL buizen kunnen een negatief effect hebben op ons lichaam (zoals vermoeide ogen en hoofdpijn).

   ❌ Standaard TL buizen bevatten kwik en zijn daarmee niet milieuvriendelijk.

   ❌ Niet geschikt om een bepaald deel van de ruimte goed te verlichten.
   ❌ Goedkope TL buizen kunnen oververhit raken en gaan branden.

   Is LED TL de beste oplossing voor mij?

   We raden u aan om bij het vervangen van standaard TL buizen of bij het aanschaffen van nieuwe TL buizen te kiezen voor LED verlichting. LED TL buizen hebben vele voordelen ten opzichte van het standaard TL verlichting.

    

   ✅ Beter voor de portemonnee, besparingen kunnen oplopen tot wel 90% van de huidige energiekosten.

   ✅ Beter voor het milieu. Bevat geen kwik of schadelijke gassen.

   ✅ LED TL heeft een langere levensduur.

   ✅ Ruim 20.000 meer branduren dan standaard TL buizen.

   ✅ Het stroomverbruik van LED TL ligt ruim 60% lager dan TL buizen

   ✅ De kleuren van LED lampen zijn niet alleen wit. Er zijn ook veel warme kleur opties.

    

   Zijn er nadelen?

   De eerste investering is hoger dan voor TL buizen. Echter door de langere levensduur en efficiëntere werking van LED TL Buizen zult u snel de voordelen en kosten van uw investering terugzien.

   Voor welke gebruikers is LED TL de beste oplossing?

    

   LED kan op veel verschillende manieren toegepast worden en is daarom toepasbaar voor een groot scala aan verlichtingsproblemen. LED kan gebruikt worden voor het functioneel verlichten van bedrijven, vve, scholen en de agrarische sector. In deze situaties wanneer er veel elektriciteit wordt verbruikt, is het overstappen op LED TL een zeer interessante oplossing waarmee tot wel 90% bespaart kan worden op de energiekosten.

    

   Ook is LED TL geschikt voor onhandige, hoge of lastig te bereiken plekken. Wanneer de verlichting eenmaal is geïnstalleerd wilt u verlichting dat zo lang mogelijk probleemloos werkt zonder iets te laten vervangen of repareren. LED TL is daarvoor de ideale oplossing.

    

   Voor nieuwbouwprojecten is het ook zeer geschikt om direct LED TL verlichting toe te passen zodat u kiest voor een milieuvriendelijke en langdurige oplossing. 

   Hoe kiest u de juiste LED TL verlichting?

   Wanneer u LED TL buizen gaat aanschaffen is het handig om vooraf te bedenken voor welke ruimte u dit wil gaan gebruiken en wat voor soort lichtkleur u zou willen.

    

   Led TL buizen zijn is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals warm wit, neutraal wit en daglicht wit. Wilt u dezelfde kleur als uw oude TL verlichting? Het kleurnummer staat gedrukt op de buis van uw huidige TL.

    

   Onze Led TL lampen passen gewoon in uw bestaande armatuur. Bij de productinformatie en op de verpakking van de LED TL lampen staat aangegeven of het gaat om een LED TL buis met één of tweezijdige aansluitingen.

    

   Alles over led verlichting

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »